Pankek denince, akla çokça tarif ve kombinasyon geliyor. Normalde yapılan pankek beyaz un içerdiği için genel sağlık durumuna daha uygun tarifleri denemek de bize düşüyor :)
Tarifte yağ ve yumurta yok, yumurtasız tarif isteyenler kullanabilir. Dilerseniz yumurta da koyabilirsiniz. Normal süt kullandım ama miktarına uygun bir şekilde badem sütü de kullanabilirsiniz. Tadı gerçekten çok güzel, ister kahvaltıda ister ara öğünde kahve veya çayınızla tüketebilirsiniz. ( Vejeteryanlar badem sütü/ Hindistan cevizi sütü ekleyerek tarifi deneyebilirler).
Toz malzemeler;
250 ml' den bir parmak az (250 ml=1 cup) Tam tahıllı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya ekstrası/ 1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı silme zencefil
1 tatlı kaşığı dolusu hindistan cevizi
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı dolusu çavdar kepeği
Sıvı Malzemeler;
250 ml' den bir parmak az kabak püresi
1 su bardağı (250 ml=1 su bardağı) yarım yağlı süt
1 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı damla çikolata
Kabağı yarım su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirip, suyunu süzdükten sonra püre haline getirip, süt ve bal ile karıştırıyoruz. Diğer kapta tüm toz malzemeleri karıştırdıktan sonra, sıvı olan karışımı buna ekliyoruz. en son damla çikolataları ekledikten sonra peçete ile yağlanmış tavada pişiriyoruz. Sunumda bal ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun =)
Bu tarifte beyaz un yerine tam buğday unu ve çavdar kepeği kullanarak, basit karbonhidratı kompleks karbonhidrata çevirdim (tabi ki çok sık olmamak kaydıyla beyaz undan yapılan da tüketilebilir). Bu şekilde günlük posa alımına da katkıda bulunacaktır. Kabak kullandım ki bu undan tasarruf etmemi sağladı ve pankekin dokusunu verdi.
Tarifte yağ ve yumurta yok, yumurtasız tarif isteyenler kullanabilir. Dilerseniz yumurta da koyabilirsiniz. Normal süt kullandım ama miktarına uygun bir şekilde badem sütü de kullanabilirsiniz. Tadı gerçekten çok güzel, ister kahvaltıda ister ara öğünde kahve veya çayınızla tüketebilirsiniz. ( Vejeteryanlar badem sütü/ Hindistan cevizi sütü ekleyerek tarifi deneyebilirler).
Toz malzemeler;
250 ml' den bir parmak az (250 ml=1 cup) Tam tahıllı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya ekstrası/ 1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı silme zencefil
1 tatlı kaşığı dolusu hindistan cevizi
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı dolusu çavdar kepeği
Sıvı Malzemeler;
250 ml' den bir parmak az kabak püresi
1 su bardağı (250 ml=1 su bardağı) yarım yağlı süt
1 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı damla çikolata
Kabağı yarım su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirip, suyunu süzdükten sonra püre haline getirip, süt ve bal ile karıştırıyoruz. Diğer kapta tüm toz malzemeleri karıştırdıktan sonra, sıvı olan karışımı buna ekliyoruz. en son damla çikolataları ekledikten sonra peçete ile yağlanmış tavada pişiriyoruz. Sunumda bal ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun =)
Yorumlar
Yorum Gönder