Kriller, Antarktika okyanusun soğuk sularında yaşayan karidese benzer küçük kabuklu deniz canlısıdır. Krill yağını diğer yağlardan üstün tutan temelde dört bileşen bulunmaktadır. Bunlar; içeriğindeki yağ türünün fosfolipit formda olması, yüksek antioksidan etkisi yüksek olması, omega-3 ve astaksantin içeriğidir. Alglerden, morina karaciğerinden, foklardan ve/veya balık yağından elde edilen omega yağ asitleri trigliserit formdadırlar . Fosfolipitlere bağlı omega-3 suda çözünebilir halde iken, balık yağındaki omega-3 çözünemez. Bu nedenle krill’deki omega-3’ün vücudumuz tarafından emilebilir ve kullanılabilir durumdadır.
Balık yağına göre E, A, D vitaminleri ile astaksantin gibi güçlü antioksidanları içermesi sonucunda 48 kez daha fazla antioksidan etkiye sahiptir. Yapılan çalışmalarda, krill yağı kapsüllerinin içerdiği EPA ve DHA miktarı balık yağı kapsüllerine göre az olmasına rağmen, krill yağının fosfolipit formundan dolayı omega-3 yağ asitlerinin daha etkili olduğu bildirilmektedir. Faydaları özetle;
🌟Bilişsel fonksiyonu aktifleştirme
🌟Enflamasyonda Azalma
🌟Kalp üzerinde olumlu etkiye sahip
🌟PMS’nin fiziksel semptomlarını azaltma olarak sıralanabilir.
Balık yağına göre E, A, D vitaminleri ile astaksantin gibi güçlü antioksidanları içermesi sonucunda 48 kez daha fazla antioksidan etkiye sahiptir. Yapılan çalışmalarda, krill yağı kapsüllerinin içerdiği EPA ve DHA miktarı balık yağı kapsüllerine göre az olmasına rağmen, krill yağının fosfolipit formundan dolayı omega-3 yağ asitlerinin daha etkili olduğu bildirilmektedir. Faydaları özetle;
🌟Bilişsel fonksiyonu aktifleştirme
🌟Enflamasyonda Azalma
🌟Kalp üzerinde olumlu etkiye sahip
🌟PMS’nin fiziksel semptomlarını azaltma olarak sıralanabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder