Ana içeriğe atla
Kahve, hemen hemen herkesin çok sevdiği, enerji veren miktarına ve içindekilere dikkat edildiğinde sağlığımız içinde faydalı bir içecek türüdür. 
Aynı zamanda çoğu kişi için güne onsuz başlamak pek mümkün değil, ben dahil =)

Starbucks Coffee Company'deki içecekler her ne kadar bizi fazlasıyla cezbetse de, şeçim yaparken bilinçli olmakta fayda var. Kalori, protein, yağ ve şeker miktarlarını bilirseniz en azından ona göre davranabilirsiniz (sağlık-kilo kontrolü ve kilo koruma için).

Tabi ki kalorisiz, şekersiz ve kremasız olanlar çok daha iyi diyeceğim ama bu hiç, bol karamelli bir Frappuccino içemeyeceğimiz anlamına gelmiyor elbette! Sıklığı oldukça az tutarak kaçamak zamanlarımızda bu ürünlerden de tüketebiliriz. Dengelemek önemli, eğer karamel sosu fazla olsun istiyorsanız, şekerini yarı yarıya azaltabilir ve aynı zamanda bir sonra ki öğününüzü daha hafif yiyerek sorunu çözebilirsiniz. Yanına biraz da fiziksel aktivite eklerseniz tamamlanmış olur =)

Aşağıda sıcak ve soğuk Starbucks kahvelerinin besin değerlerini yazdım.

Tam yağlı, tall boy-kalori ve şeker oranları: 
☕️White chocolate mocha: 1 shot espresso, beyaz çikolata tozu ve çırpılmış krema ile hazırlanır. 383 kcal, 45 g şeker, 11.7 g protein 
☕️Cappuccino: espresso , süt ve süt köpüğü ile hazırlanır. 108 kcal, 8g şeker, 5.9 g protein 
☕️Mocha: espresso ve sütle yapılan latteye çikolata ve köpük eklenmesi ile hazırlanır. 281 kcal 16 g şeker, 10.4 g protein 
☕️Chai Latte: şekerli olan chai karışımı ve latte'nin birleşimi ile hazırlanır. 200 kcal, 32 g şeker, 5.5 g protein 
☕️Caffe Latte: 176 kcal, 13 gr şeker, 9.5 g protein 
☕️Caramel Macchiato: 201 kcal, 22 g şeker, 7.8 g protein 
☕️Caffe Misto: 97 kcal, 7 g şeker, 5.3 g protein 
☕️Hot chocolate (kremalı): 433 kcal, 36 g şeker, 11.6 g protein

❄️☕️Karamel Frappuccino: 294 kcal, 44 g şeker, 3.2 g protein 
❄️☕️Coffee (soğuk): 177 kcal, 35 g şeker, 2.7 g protein 
❄️☕️Espresso (soğuk): 148 kcal, 30 g şeker, 1.9 g protein 
❄️☕️Mocha (soğuk-kremalı): 274 kcal, 40 gr şeker, 3.6 g protein 
❄️☕️Java chip (kremalı): 308 kcal, 42 g şeker, 4 g protein 
❄️☕️White chocolate mocha (kremalı-soğuk): 307 kcal, 46 g şeker, 4 g protein
❄️🍹Frap. Strawberries and Cream: 326 kcal, 53 g şeker, 3.8 g protein 
❄️🍹Raspberry Black Currant Frappuccino:  158kcal, 38 g şeker, 0.3 protein

200 Kalori altındakiler (Tall boy);
Filtre Kahve: 4 kcal
Cappuccino (yağsız sütle): 64 kcal
Caffe Latte (yağsız sütle):102 kcal
Caramel Macchiato (yağsız sütle):142 kcal
Caffe Mocha (yağsız süt,kremasız): 166 kcal
Caffe Americano: 11 kcal
Frappuccino: 157 kcal
Espresso Frappuccino: 136 kcal
Buzlu Caramel Macchiato (yağsız sütle): 139 kcal
Mango Passion Fruit Frappuccino: 157 kcal
Raspberry Black Currant Frappuccino: 158 kcal

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Abdominal Obezite & Santral Obezite

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre bel/kalça oranı kadınlarda 0.85'den ve erkeklerde ise 1.0'den fazla ise android tip obezite (elma tip obezite- santral obezite- abdominal obezite) olara kabul edilmektedir.  Yağ dağılımının belirlenmesinde Bel/kalça oranı kullanılsa da, tek başına bel çevresi ölçümü, karın bölgesindeki yağ da ğılımı ve sağlığın bozulmasında önemli ve pratik bir gösterge olarak kullanılmaktadır.  Yağın karın bölgesinde ve iç organlarda toplanması insülin direnci ile ilişkilidir. Erkeklerde sınırı 94 cm ve üstü, kadınlarda ise 80 cm ve üstüdür (Risk sınırı). Erkeklerde bel çevresinin 102 cm ve üzeri, kadınlarda ise 88 cm ve üzerinde (yüksek risk sınırı) olması; 💡Tip 2 Diyabet 💡LDL kolesterol ve trigliseritte dalgalanmalar 💡Hipertansiyon 💡Koroner arter hastalıklarının gelişmesinde risk olarak görülmektedir.

Diabetes Mellitus

Diabetes Mellitus (DM) , insülin salınımı, insülin etkisi veya bu faktörlerin her ikisinde de bozukluk nedeniyle ortaya çıkan hiperglisemi (yüksek kan şekeri) ile  karakterize kronik metabolik bir hastalıktır. Yediğimiz besinlerin özellikle karbonhidrat içeren besinlerin çoğu vücutta enerji için kullanılmak üzere glukoza dönüştürülür. Midenin arka yüzeyinde yerleşik bir organ olan pankreas, kaslarımızın ve diğer dokuların kandan glukozu alıp enerji olarak kullanmalarını sağlayan " insülin " adı verilen bir hormon üretir. Besinlerle kana geçen glukoz, insülin hormonu aracılığı ile hücrelere girer. Hücreler glukozu yakıt olarak kullanır . Eğer glukoz miktarı vücudun yakıt ihtiyacından fazla ise karaciğerde (şeker deposu=glikojen), yağ dokusunda depolanır. Diyabeti olmayan bir birey kan şekeri düzeyi açlık halinde 120 mg/dl, tokluk halinde (yemeğe başladıktan iki saat sonra) 140 mg/dl’nin üstüne çıkmaz. Açlıkta veya toklukta ölçülen kan şekeri düzeyinin bu değerlerin üst...

Tuz ve Diyabet

Şekerin diyabet nedeni olduğunu biliyorduk, peki ya tuz ? Diabetologia Dergisinde yayınlanan yeni bir araştırma, erişkin kişilerde tuz tüketiminin tip 2 diyabet  ve latent (gizli) otoimmün diyabet gelişme riskindeki artışla bağlantılı olabileceğini öne sürmüştür. Beslenmemizdeki ana sodyum kaynağı tuzdur. Tuz (sodyum klorür) %40'ı sodyumdan oluşmuştur, bu demektir ki her 2.5 gram tuz tükettiğimizde 1 gram sodyum almış oluruz. Daha önceki çalışmalar aşırı tuz tüketimin, insülin direncine direk etkisiyle ve/veya yüksek tansiyona ve kilo alımına katkısıyla  tip 2 diyabet gelişimine yol açabileceğini göstermiştir.   Latent otoimmün diyabet (LADA) tip 1 diyabetin bir formudur ve pankreasta insülin üreten hücrelerin, vücudun kendi bağışıklık sistemi tarafından yok edilmesiyle oluşur. Normal Tip 1 diyabetin aksine bunda çok yavaş oluşur, bazen yıllar alır. Yetişkinlikte ortaya çıkmasından dolayı yanlışlıkla tip 2 diyabet teşhisi konmasına sebep olabilir. Araştırmacı...